praktijk | Over Lanke

 

Ik ben Lanke Broeders, energetisch natuurgeneeskundige. In mijn praktijk begeleid ik zo'n 15 jaar mensen met uiteenlopende gezondheidsklachten. Deze ervaringen en persoonlijke ervaringen zorgden ervoor dat ik een eigen visie op gezondheid heb kunnen ontwikkelen: Duurzaam Gezonder worden. Deze visie bestaat uit diverse bouwstenen die in mijn eigen leven een rol hebben gespeeld, zoals:

* gebruikmaken van wat je voelt en je diepe innerlijke behoeftes. Geboren als eeneiïge tweeling heb ik van jongs af aan een sterk invoelend vermogen. De eerste jaren van mijn leven hebben we niet hoeven leren praten omdat we elkaar op andere manieren begrepen.

* de relatie met de natuur. Als kind had ik al een sterke band met de natuur. Op 11-jarige leeftijd was mijn passie ‘de dieren redden’ en op 17-jarige leeftijd verzorgde ik zelf een grote moestuin. Na de middelbare school gaf ik mijn passie vorm met de opleiding Milieuhygiëne aan de 'Wageningen University and Research'.

* de verbinding tussen al wat leeft. Ik heb 7 jaar gewerkt bij een waterschap gewerkt als ingenieur ecologie.

Mijn leven veranderde toen ik moeder werd. We hebben twee dochters van 17 en 22 jaar. Tijdens het moederschap heb ik ervaren dat ziekte naast een fysieke ook een psychische grondslag heeft. Je voelt je gezonder en gelukkiger als je jezelf kunt erkennen en accepteren zoals je bent. De Bachbloesem remedies hebben mij hierbij geholpen. Daarnaast ontdekte ik dat een kleine aanpassing in je voedingspatroon een enorme gezondheidswinst kan betekenen. Deze ontdekking prikkelde mijn onderzoekende natuur. Ik volgde trainingen Emotioneel Lichaamswerk en later de opleiding ‘Voeding, gezondheid en levenswijze’ aan de Europese Academie te Antwerpen. Ik breidde mijn studie verder uit met opleidingen in Nederland. In 2011 werd ik geveld door hoofdletsel en whiplash. Ook deze ziekteperiode heeft me inzichten gebracht hoe je Duurzaam Gezonder wordt. Welke rol onze gevoelens, onze gedachten en onze voeding spelen in gezond zijn. In 2016 heb ik HBO-opleiding tot energetisch natuurgeneeskundige (E.E.N. te Panheel) afgerond. Deze opleiding zorgde ervoor dat ik mijn visie op gezondheid in de praktijk nog meer toe kan passen.

De zomer van 2018 zijn we verhuisd en buiten gaan wonen in een natuurgebied om meer ruimte te hebben voor het geven van workshops. Eind 2019 heb ik mijn boek op de markt gebracht waarin mijn visie op Duurzame Gezondheid staat beschreven. In de zomer van 2020 is de praktijk uitgebreid met een online academie. Alle cursussen en workshops zijn geaccrediteerd voor therapeuten door het KTNO. 

Ondertussen worden er alweer nieuwe ideeën uitgebroed! De basis hiervan is 'je eigen natuur' ontdekken. Als tweeling heb ik het lang ingewikkeld gevonden wat bij een ander hoort en wat bij mij. Wil je op de hoogte blijven van onze plannen? Schrijf je dan in om 'Gezond Nieuws' te ontvangen.

Opleiding

2017:
Licentie docent instituut E.E.N.®
Licentie stagebegeleider Instituut E.E.N.®

2016:
Diploma HBO-opleiding Energetische Natuurgeneeskunde (E.E.N.®) te Panheel

2015:
Diploma HBO medische en psychosociale basiskennis (Plato-eindtermen) 

2013: 
Diverse masterclasses, seminars en symposia o.a. over CVS, vetverbranding en darmen.

September 2013:
Start opleiding Energetisch Eclectische Natuurgeneeskunde (E.E.N. te Panheel) 

Mei 2011:
Cursus Touch Of Matrix-2

December 2010:
Cursus Oligotherapie (Ortholinea)

November 2010:
Opleiding Orthomoleculair Voedingstherapeut (Sagho)

September 2010:
Cursus Touch Of Matrix-1

Juni 2009 - juni 2010:
Opleiding Medische basiskennis HBO (AFP en ZDA bij Sagho)

Juni 2009:
Opleiding anatomie, fysiologie, pathologie als onderdeel van de medische basiskennis HBO (Sagho)

Mei 2009: 
Cursus orthomoleculair afslankconsulent bij de SOE

September 2008: 
Masterclass Bachbloesems (bij Jos Maes/Libraconsult)

Oktober 2006 – oktober 2008: 
Opleiding tot consulent Voeding, Gezondheid en Levenswijze aan de Europese Academie

2003-2006
Diverse cursussen, trainingen en coachingsgroepen Lichaamswerk Rita Maarse

1989 – 1994: 
Milieuhygiëne aan de Wageningen Universiteit (ir)

Contact

Let op: mijn mail komt soms in de spam terecht. Laat daarom je telefoonnummer achter als je teruggebeld wilt worden.

Agenda's

Welke evenementen lopen er bij lanke? Schrijf je in voor een of meerdere evenementen.

  • Sorry, geen evenementen gevonden.